Amarone

Amarone

Amarone della Valpolicella, eller blot Amarone fremstilles i Veneto regioen i det nordlige Italien. Oprindeligt var der kun én juridisk region eller DOC, som det hedder i Italien, for Valpolicella navnet.

Amarone er fremstillet ved brug af Corvina, Veronese, Rondinella og Molinara druer. Der er med tiden opstået to undergrupper: Redioto, der er en sød dessertvin og Amarone, som er en tør og kraftig rødvin.

Amarone er den fjerde mest solgte italienske vin, kun overgået af Chianti, Asti og Soave. Denne fine vin har smagsnuancer af lakrids, tobak, figen og mørke frugter. I stil kan Amarone gå fra ekstremt tung, kraftig og bitter til mere let og nærmest frugtagtig.

Man kan sagtens drikke en Amarone ung, men de udvikler sig fornemt ved lagring i helt op til 30 år eller mere. De fleste Amarone-vine drikkes dog omkring 10 årsalderen.

Udgiv indhold