Vælg den rigtige dessertvin

Dessertvin

Der findes vine til enhver anledning og til ethvert måltid. Således forholder det sig naturligvis også til det, der normalt udgør afslutningen på et bedre måltid, nemlig desserten.

Spørgsmålet er hvilke vine der skal drikkes til dessert? Ja, når talen falder på dessertvin får de fleste associationer til noget sødt. Dette er også et langt stykke hen ad vejen korrekt, men ligesom der er forskelle i de vine man bør vælge til hovedretter bestående af fx fisk, hvidt kød og rødt kød, så bør man også afstemme sit valg af dessertvin i forhold til desserten. En dessertvin har nemlig akkurat samme hovedformål, som den vin man vælger til de andre retter: At fremhæve og underbygge rettens smag.

Trin 1: Vælg en dessert

Hvis du vil have det fulde udbytte af både vin og dessert, er der forskellige ting, du bør overveje.

For det første bør du vælge en dessert der ikke er for sød. Meget søde desserter har en tendens til at overvælde ganen og få selv en fremragende dessertvin til at virke afstumpet eller sur. Er du den type, der ikke kan forestille sig en dessert uden chokolade, bør du overveje at anvende en mørkere chokolade (den bør indeholde mindst 60 % kakao). En mørk chokolade vil i modsætning til lysere chokoladetyper understrege vinens sødme, snarere end at konkurrere med den. For det andet bør du ikke vælge en dessert udelukkende bestående af is eller sorbet. Endelig kan du naturligvis overveje at servere dessertvinen alene og eventuelt gemme ”den spiselige” dessert til kaffen, hvis denne ikke opfylder ovenstående kriterier!

Trin 2: Vælg en dessertvin

Nedenfor finder du links til vores artikler om forskellige dessertvine. Vinen bør som udgangspunkt vælges ud fra følgende to hovedkriterier:

1.Vælg en vin, der er sødere end din dessert.

2. Vælg en vin, hvis smag synes at supplere din dessert.

Portvin
God sammen med frugtagtige desserter og fede, cremede desserter som ostekage og creme brulee.

Læs artikel om Portvin<

Sauternes og Barsac
Især god som ledsager frugt og kraftige oste, men også god sammen med tropisk frugt og cremede desserter.

Læs artikel om Sauternes<
Læs artikel om Barsac<

Eiswein
God sammen med fede og gerne syltede eller tørrede frugter samt nødde- og karamelbaserede desserter.

Læs artikel om Eiswein<

Ausleses
De tyske Ausleses varerier i sødmegrad. De mindre søde er gode sammen med mandelbaserede desserter samt desserter med mindre søde bær og frugter. De sødeste Ausleses er så dekadente, at de kan drikkes som desserter i sig selv!

Læs artikel om Ausleses<

Muscat
Passer godt til frugt og kan give frugtagtige overtoner til desserter med mælkechokolade, hvid chokolade, tiramisu og andre let-cremede desserter.

Læs artikel om Muscat<

Vin Santo
God sammen med biscotti, mandelkage og andre nøddeagtige desserter.

Læs artikel om Vin Santo<

Asti Spumante
Passer godt sammen med frugtagtige desserter og er nærmest et ideelt valg sammen med de fleste jordbærdesserter.

Læs artikel om Asti Spumante<

Sherry
God sammen med ost og nødder samt syltede eller tørrede frugter.

Læs artikel om Sherry<

Madeira
Passer især godt sammen med ost. De mere kraftige Madeiraer kan også sagtens nydes som en dessert drink i sig selv!

Læs artikel om Madeira<

lineage interlude Lineage 2

lineage interlude

Lineage 2 Classic 2.5 zaken saviors l2 europa club TigUe
http://l2classica.com/< 24000582

lineage
lineage 2 classic

lineage 2 interlude

I want to share with you one

I want to share with you one hosting company called prohoster info/?partner=13 ProHoster that offers cheap web hosting with a FREE website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and FREE chips Also, you can order VPS, rent a dedicated server, domain name registration I've been working with ProHoster for several years now and I'm very glad about it Here is the prohoster info/?partner=13 ref link to the registration

Udgiv indhold