Om os

Om os - EnGodDrue.dk

En god drue er en guide til vin. Vores målgruppe er folk, der kan lide at drikke et godt glas vin og som måske gerne vil vide mere om den vin man indtager, men som ikke nødvendigvis betragter sig selv som en vinsnob.

Når folk snakker om vin får mange hurtigt en tendens til at være meget indforståede. Dette er ikke udgangspunktet her på EnGodDrue - vi mener, at der allerede findes rigeligt med hjemmesider og litteratur, der er forbeholdt de indforståede vinnørder. I stedet ønsker vi at behandle vin fordomsfrit og i et forståeligt sprog - uden dog af den grund at gå på kompromis med fagligheden og seriøsiteten.

Om vores ratingsystem

Vi har valgt at tildele vores anmeldte vine fra 0 til 6 lyserøde flasker. Det er desuden muligt at afgive halve flasker. Som udgangspunkt uddeles flaskerne ud fra følgende kriterier:

  • Der gives op til 3 flasker for smagen.
  • Der gives op til 2 flasker for aroma og duft.
  • Der gives op til 1 flaske i en samlet vurdering af vinen.

Vi bedømmer således ikke ud fra prisen, men eftersom anmelderteamet hverken er specielt velhavende eller af den opfattelse, at vin nødvendigvis er noget man skal betale flere tusinde kroner for, så vil prisniveauet for de anmeldte vine afspejle dette.

Når vi anmelder vin gør vi det ud fra en erkendelse af at vores smagsløg sikkert ligger meget tæt på den gennemsnitlige danskers smagsløg. Vi betragter ikke os selv som "supersmagere" på nogen måde, men vi vover at påstå, at vi godt kan smage forskel på skidt og kanel. Når det er sagt er det vigtigt at understrege at en smagning og en anmeldelse altid er et udtryk for en subjektiv vurdering.